#172604
Anonym

Så vidt jeg havde forstået, var det “normalt” banklånet (altså de 20% i udbetaling, man nogle gange låner til) som fungerede på denne måde. Og ikke realkreditlånet (de resterende 80%).
Det var hvad Nordea fortalte mig. Realkreditten kunne man ikke få på denne måde, altså den vil ikke blive modregnet det der stod på prioritetskontoen. Stor fordel hvis det også kan gælde for realkreditten, for vi forsøger at spare mest mulig op af banklånet inden købet og når “max”, altså banklånets størrelse, så er sparet op på den prioritetskonto, er fordelen jo væk (alt overskydende får normal eller ignen rente).

Det kunne være rart at finde ud af, om der var mulighed for at fordele det over to konti. For det er det vigtigste. Lønkontoen står der ikke meget på, men de to andre står der let hhv. 20.000 (alligevel ca 1200 sparet om året i renter) og så xxx antal kroner, hvor x er det vi opsparer indtil (150.000 nok).

Ja, er magne gange blevet kaldt Excel!! Jeg kan også godt lide det og har da regneark, meen hehe… Derfor kan det stadig være noget rod at samle pbd budgetten og opsparingen for mig, primært fordi det så er svært at finde ud af, hvis jeg har en fejl eller har glemt at notere en posts indskud.
Det er lettere nu, da jeg kan se præcis hvad der burde stå på kontoen.

Hm, ellers kunne jeg begynde at føre regnskab over, hvor meget der står til hver PBS post, modsat nu hvor jeg bare ved der er nok. Må lige forsøge mig med det, måske det kan gå hvis ikke jeg kan få en aftale i hus.

Men uddyb lige det med, om prioritetskontoen gælder de 0-80%, de 80-100% eller alt?