#172506
Anonym

Hvis du rimelig tydeligt har forsøgt at åbne for en snak om at dele udgifterne, og hun ikke direkt eeller indirekte afviste det, er næste skridt at “lukke for vandet”. Det er jo ikke at være ond, men naturligvis skal hun ikke have gavn af det, hun ikke vil betale til.

Ulykkesforsikring: kr. 3.020
Det er vel kun for dig, og det er klart hvis du “går til” får hun måske en sum penge, men så længe du “bare” bliver skadet er dette jo en forsikring til dig og bør hun ikke betale til.
Er der forsikring for hende med heri, skal den opsiges efter du har tilbudt hende at beholde den ved selv at betale.

Familieforsikring: kr. 2.336
Det er indbo forsikring, ikke? Har hun nogle ting af værdi hun bruger, skal hun naturligvis også bidrage. Vil hun ikke det, er det svært at tvinge da man ikke kan “fjerne” fordelen ved denne fra hende.

Husforsikring: kr. 5.124
Bor hun hos dig, betaler hun. Sådan er det bare. Konsekvensen svigt af dette er vel, da man ikke kan smide hende ud fordi du ikke vil være så hård, ligesom ovenfor, at der ikke er så meget direkte at gøre ved det.

Livsforsikring: kr. 1.913 (min kones forsikring alene)
Forstår ikke lige hvad du mener, er det hendes livsforsikring, så du får noget hvis hun dør? Virker underligt at du ikke har en på dig selv, så tror nærmere det er din. Hvis du vil være flink, kan du beholde den, men det gavner jo kun “dem”. Det er nok sådan en jeg vil spare væk, indtil hun begynder at bidrage.

Huslån: Det er jo reelt min husleje
Skal hun bo der, skal hun betale. Ellers kan hun ikke få gavn af huset, det er kun fair. Så må du indsnævre hvilke rum hun kan sætte præg på eller noget.

Ejendomsværdiskat: kr. 8.400
Ejendomsskat: kr. 8.260

Samme som ovenfor.

Vand, lys og varme: kr. 18.944
Hun kan vel ikke tage bad uden at betale vand. Går ud fra du med lys mener EL, og hun kan ikke have elapparater i brug, når hun ikke betaler for strøm. Det må være simpelt, ellers kan du jo sige at regningen altså ikke bliver betalt. Men nok et tomt løfte, da du ikke har lyst til at stå uden strøm.

Brændsel til brændeovn: kr. 2.250
Hun skal i hvert fald ikke varme op, når hun ikke betaler.

Licens: kr. 2.250
Yousee kabel TV og internet: kr. 7.276
Hun skal ikke se tv, uden at betale. Eller bruge net.

Alle vedligeholdelses- og reparationsudgifter i huset: Står jeg for alle
Skal hun naturligvis bidrage til.

Nyanskaffelser til hus og have: Står jeg for alle
Hvis det er for din skyld, det med haven og du nyder den, må du betale. Det er ikke sikkert hun får noget ud af den. Hvis hun bruger den meget og ønske at bruge penge på at købe nyt til huset og haven, må hun betale.

Generelt handler det om en konsekvens, hun kan mærke. Lidt ligesom teenagere og unge hjemmeboende, der ikke vil hjælpe til eller betale fpr noget derhjemme. Så må de kunne føle konsekvensen.

Det er naturligvis træls at være pædagogisk overfor din kone, men prøv at tænk over hvad du kan gøre for at hun kan mærke ulempen ved ikke at betale.
Hun spiser forhåbentlig ikke kød, når nu hun ikke betaler, vel?

Var jeg dig, ville jeg slå hendes el apparater fra EFTER at have taget en snak med hende, fortalt at hvis vi skal spise sammen må vi lave mad uden kød (hvis hun forventer hun ellers kan spise af det) og hun skal ikke se på dit tv. Så må hun leje film.

Jeg synes det er en flabet holdnig hun har, hvis det er bevidst. Men sørg lige for at hun forstår det, fortæl hende det samme som du har gjort til os. Hvilke poster du mener, hun også har gavn af, og derfor også skal betale sin del af 🙂