#172332
Anonym

Det er helt korrekt, som Lykkedrengen siger ovenfor, at en udbredt misforståelse er, at Danske Bank og Nordea er dyre banker.

Det er de ikke – de er blandt de billigste banker for boligejere. Og Danske Bank er endda kåret som landets billigste bank for lejere.

Men når det kommer til bankfinansiering, så skal man se sig grundigt for. Ingen banker er billigst på alle produkter.

Danske Bank tager 5,5%-9,35% for et billån. Jeg vil tro at en kunde med en almindelig god økonomi (boligejer, som har lidt friværdi eller en lejer som har lidt til udbetaling typisk vil kunne opnå en rente på 6,0-6,5%.

Nordea tager 6,5% for fordel+ kunder, 8,25% for fordelskunder og 10,25% for standardkunder. Så længe man kan opfylde kravene om 5 produkter og opretholde lån over 250.000 kr, er ordningen fin. Alle boligejere med orden i økonomien kan med få anstrengelser blive Fordel+ kunder. For lejere er ordningen problematisk, fordi man let ryger ud af “Fordel+ gruppen” og bliver ramt af højere renter. 8,25% er ikke en god rente på et billån.

For stort set alle banker gælder, at der enten er varslet, eller sandsynligvis vil blive rentestigninger som følge af store udgifter til indskydergarantifonden. Derfor skal der lægges 0,25-0,50% til ovenstående priser.