#172326
Anonym

Det kan det så ret beset ikke. Jeg har ikke personligt lyst til at betale renterne på andre menneskers gæld, og slet ikke den omgang fallenter man holder flydende – det er jo ikke ligefrem frk. jensens kassekredit der er problemet. Selvom det nu er dem det går udover, og hele tiden er gået ud over.

Men nu er det indtil videre kun banker der har funding problemer der har sat renten betydeligt op. Danske Bank fik jo også en syngende lussing af Finanstilsynet sidst de var på besøg. Nordea ‘overvejer’ men gør det nok ikke. Man ser vist ganske udemærket potentialet for at få flere gode kunder og lade konkurrenten stå tilbage med de dårlige. Udover det ville en ubegrænset indskydergaranti i nogensomhelst form også betyde følgende:

Bank A har funding problemer. Bank B laver et indskud på 10 mio i et år, og sælger dem samtidig fallent engagement til 100 mio. Man låner dem 100 mio til at betale for det. Så venter man et år, opsiger lånet og trækker indskuddet tilbage. Bank A går fallit. Regning på 100 mio til staten, Bank B griner hele vejen tilbage til direktionen. Man kan endda købe fallitbanken for en slik renset for dårlige engagementer. Glimrende forretning.

Derfor er det heller ikke en mulighed.