#172258
Anonym

Et forum behøver ikke altid blive brugt til diskussioner. Det kan også være til spørgsmål/svar. Det kan også være for muligheden for en dialog frem og tilbage med uddybende spørgsmål og svar. Ligesom det også kan være netop for at få folks holdninger på banen.

Det handler bare om at skelne mellem, hvornår det er det ene, andet eller tredje.

Spørgsmålet “Kan jeg låne” skal ikke tages så bogstaveligt. Der menes jo ofte “Tror I” og /eller er man også fokuseret på det efterfølgende, nemlig hvilke punkter der kan trække ned (så man har mulighed for at ændre, eksempelvis).

Men det virker bare dumt med det samme og i nedladende, aggressiv tone at diktere, at “det du søger, drømmer om, har spørgsmål til vil aldrig kunne lade sig gøre!”
Primært fordi, det jo så jævnligt viser sig, at det faktisk godt kunne lade sig gøre. Og så har man talt mere end man har forstand til!

Derimod synes jeg det er HELT på sin plads at kommentere med, eks. “det ved jeg ikke, men jeg TROR det ikke, FORDI AT…” osv.
Så er det tydeligt, det er en holdning, det er sagt pænt og man argumentere for, hvad man bygger det på.

Men der er utallige eksempler på, at den samme holdning bliver sendt afsted i en HELT anden tone.
Der er endda folk der nægter at tro på, når folk så har fået lånet. Det er så skræmmende, synes jeg.

Ang. din sammenligning med alkoholiker og flaske, så vil jeg ikke mene den duer helt.
Der er ingen der siger, du skal hjælpe med at pege mod den billigste flaske/de uhumske lån til RKIere.
Men du kan da godt informere folk om, hvordan låneprocesserne virker, hvad du tror bankerne ser på (når du underbygger dit svar om, at “nej, tror ikke du kan få det lån der”).

Og så at stemple folk med spørgsmål om banker og lån som alkoholikere, det er meget malplacerede. Bare fordi man ikke er ekspert på området, eller bare fordi man tager lån ind imellem, er man altså ikke syg eller et ringere menneske end dig selv.
Tror lidt for let folk får stemplet brugere herinde som “folk der er eller er på vej i RKI og aldrig kommer ud, fordi de ikke VIL forstå økonomi”.

Og den konklusion bliver truffet for tidligt for ofte af “jer”.