#172228
Anonym

Jeg forstår ganske udemærket behovet for bankpakkerne, men at de overhovedet prøver på at klemme citronen og ikke vil tage noget ansvar for hinanden, banker der hver og en ville være gået konkurs hvis de ikke havde fået staten i ryggen så er det ved at være nok. Det er at prakke regningen for dårligdommene de selv har rodet sig ud i helt over på staten, få dem igennem finansiel stabilitet og blive betalt for at overtage de sunde kunder.

De klynker om at deres funding bliver dyrere, men gør intet selv for at vise at de faktisk er sunde virksomheder der både er sunde og kreditværdige. Det har en pris at være risikabel, og at staten skal gå ind og garantere for alle de dårlige forretninger i branchen er mildest talt ret arrogant. Det er en fribillet til risikofrihed.

Men jo, de skal sende regningen videre og hæve deres udlånsrenter. Der skal et sundt finansielt system til for at få funding på gode vilkår, 0.25 eller 0.50% vælter ikke nogen der ikke allerede ligger ned. Med en negativ realrente på flexlånene må man jo kompensere andre steder. Det er fair og det er sundt – selvom det kan gøre ondt at få ryddet op.

Men, respekt for at Løkke har sagt fra overfor flere bankpakker. Det er jo lige før man får respekt for VK igen, på trods af deres ansvar for krisen med den økonomiske politik der er blevet ført. En ting er at dumme sig, en anden er at lære af sine fejl og rette op. +1 Løkke. Den slags flytter stemmer.