#172130
Anonym

Hej
Finansiel Stabilitet tager over og de fleste privatkunder vil opleve at intet sker lige foreløbig. Du kan bruge dit kort, som du plejer, gå i banken m.m.
På sigt bliver dit engagement i banken muligvis opkøbt af en eller flere andre banker eller du skal selv ud og finde en ny bank.
Dit realkreditlån bliver hos Totalkredit og selv om du skifter til en bank, som ikke samarbejder med Totalkredit, kan du sagtens beholde lånet.
Hvis du skifter bank (frivilligt/ufrivilligt) følger dit boliglån med hen i den nye bank og det kan betyde, at din rente vil ændre sig. De skal dog varsle renteændringerne, så du har tid til at reagere.
Hvis du er blandt de uheldige, som ikke har mulighed for at skifte bank og hører ind under Finansiel Stabilitets afviklingsengagementer, vil renten på dit boliglån formentlig stige, fordi de ikke må konkurrere og fordi disse engagementer har en højere risiko.
Hvad du kan forvente at få i rente på dit boliglån kommer an på mange ting, fx. hvad den nye bank mener at dit hus er værd og hvor stærk din økonomi er. Så det vil jeg ikke gætte på.
Hvis du allerede har besluttet dig for at skifte til en ny bank, så find dine bankpapirer frem inden du kontakte en ny bank/kommer til møde (årsopgørelse 2010, 3 seneste lønsedler, opdateret budget, oversigt over dine bankkonti og depoter, PBS-oversigt over dit realkreditlån og andet relevant for dig). Så er du på forkant og giver et bedre førstehåndsindtryk.
Held og lykke.