#171114
Anonym

Nordea står fast – men Danske Bank retter fejl – nedenstående artikel fra d.d. på borsen.dk:

Der burde være glæde at finde hos de nu tidligere Danisco-aktionærer efter salget til amerikanske Dupont. Men flere af dem klager over, at deres bank tager for meget i kurtage ved handlen.

Det skriver Dansk Aktionærforening, der har talt med flere utilfredse aktionærer, der er kunde i Danske Bank eller Nordea.

De to banker har fundet deres højeste gebyrer frem i stedet for de gebyrer, kunderne normalt handler til. Det er i visse tilfælde en kurtage på 0,75 pct. og minimum 175 kr. for alle aktiehandler under 100.000 kr.

Havde de handlet gennem netbanken ville gebyret se helt anderledes ud, nemlig 0,15 pct. med en minimumspris på 29 kr. Forskellen bliver ca. 350 kr. hvis man har for 100.000 kroner Danisco-aktier.

Høj kurtage en fejl i Danske Bank

Hos Danske Bank siger Christian Kjærgaard, der er pressechef i Danske Invest, at man ikke ønsker at score kassen på denne begivenhed. Han kalder det ’en dum menneskelig fejl’ begået under travlheden med at få ekspederet handlerne med de mange depoter med Danisco-aktier.

De privatkunder, der har en netbankaftale i Danske Bank og andre særaftaler, har dog i de fleste tilfælde fået handlen gennemført på de vilkår, de normalt gennemfører deres handler under.

Men det gælder ikke alle, og Danisco-aktionærerne bør derfor tjekke, hvad de har betalt i kurtage. Er der afregnet forkert, ønsker Danske Bank at betale pengene tilbage, skriver Dansk Aktionærforening.

Har man derimod ingen netbankaftale, eller en øvrig aftale med lavere kurtage, så gælder de høje satser.

… men ikke en fejl i Nordea

I Nordeas tilfælde er der ikke tale om en fejl, oplyser aktierådgivningschef hos Nordea, Bjarke Østergaard.

Danisco-handlen har ikke været en handel, som kunderne selv ordnede via nettet, men en opgave bankens ‘manuelle hænder’ har måttet ordne, lyder forklaringen.

Derfor er prisen højere end normalt med en kurtage på 0,75 pct. og minimum 175 kr. – maks. 500 kr. for kunder med handler under 100.000 kr. oplyser han.