#171050
Anonym

Hej

Jeg sider som rådgiver i Jyske Bank og jeg vil da gerne komme med input til din opgave

Det er et interesant emne du har valgt. Det er rigtigt vi tilbyder det. Der er kort sagt 2 måder at investere for direkte lånte penge hos os. Her mener jeg, at du selv kommer med et indskud og du låner resten hos os.

måde 1. jyske låneinvestering: Dette er et fuldmagtsprodukt, det er i den højere risiko skala og svare til, at kunden mindst skal være til en normal risiko med 60 % aktier i sin portefølje. Baggrunden for at bruge lån i dette produkt, er investeringsteorien “den efficente rand”. Kort sagt går det ud på, at istedet for at placere alle kundens penge i aktier, så lånes der nogle ekstra penge og investeres i mere sikkere obligationer. Det er ikke helt så enkelt og der er både fordele og ulemper ved dette produkt.

måde 2 Dette er det der normalt betegnes ved investering for lånte penge. kunden kommer med et indskud og der lånes ekstra penge.Alle midlerne placeres ofte i aktier. Risiko bliver derfor ofte meget høj. efter finanskrisen er der kommer nogle meget større krav til eget indskud, idet kunden skal kunne tåle at tabe hele dette.

Når vi snakker investering for lånte penge har banken ofte en aftale om at papierne bliver solgt hvis kundens eget indskud forsvinder. Det er det farligste ved investering for lånte penge og det som mange oplevede under finanskrisen.

Investering for lånte penge kan både være godt og skidt. det handler om at kunden ved hvilken risiko denne påtager sig. Men brugt rigtigt kan det faktisk give højere forventet afkast.

Håber du får lavet en god opgave.