Forside Fora Privatøkonomi Er vi “gode” eller “dårlige” bankkunder? Er vi “gode” eller “dårlige” bankkunder?

#170966
Anonym

Faktum er, at I lige nu er belaster bankens “risikovægtede aktiver” og dermed fundingbehov ganske meget og det er næppe sandsynligt, at banken vil udvide jeres lånesum, når i ligger med blanco lån for 850.000.

Om i er gode eller dårlige kunder, vil banken dybest set først kunne afgøre i retrospekt (set i bagklogskabens ulidelige klare lys).

Så længe i bevarer jeres gode helbred og job, så kan I betale og vil for så vidt være gode kunder. Hvis I derimod kommer ud for sygdom, ulykke eller arbejdsløshed, så vil banken stå til at lide et kæmpe tab.

En anden problem i jeres tilfælde vil være, at I ved salg af huset og køb af et nyt hus skal bytte billig realkreditfinansiering ud med et boliglån på 850.000 + 20% udbetaling til det nye hus + lånebehovet til dækning af handelsomkostninger så som advokat, skøde, mægler, tinglysning, flytteomkostninger mv. I får brug for et boliglån på op imod 1,5 mio. kr.

Så sagt lige ud: I kan godt stoppe med at drømme! Det er næppe sandsynligt I kan låne til at købe et større / dyrere hus, men I vil formentlig godt kunne låne til en “udskiftning af huset til noget billigere og mindre”, da restgælden herved nedbringes.