#170846
Anonym

Experimentality,
Det er også det vi har valgt at gøre. Vi har valgt huset først skal købes efter bilen er betalt ud og lidt til, derfor betaler vi først af på billånet så det er væk efter et par år fremfor 5-6.
Derefter kan alt gå til husopsparingen, specielt når vi kan beholde bilen og ikke behøver ny.

Det er heldgivis os selv, der vælger at bruge disse penge. Så vi kan til hver en tid skrue ned for beløbet, hvis det bliver for hårdt 🙂 For du har ret, det skal være holdbart i længden, og det er også derfor vi aldrig vil kunne vælge muligheden om at leve på en sten.

Investeringstossen,
Jeg overvejede kort kun at betale til A-kassen, for det er rigtigt dette er både til fagforening og a-kasse. Det handler om 500 kr ca vi sparer for hver. Men de penge går jo til fagforeningen og til at forhandle vores løn, et punkt som jeg synes er meget relevant for tiden. Så det skal overvejes…
Men det er en mulighed værd at overveje, tak for forslaget 🙂

General Prier,
Jeg kan godt se, at det ville være lettere at låne hvis man gjorde det før børnene kom. Men det ville jo bare være fordi, så vidste banken ikke de skulle tælle os som en børnefamilie. Det ville jo ikke give os flere penge mellem hænderne.
Så hellere, som vi, vente med huset for at vi var lidt mere sikre med vores jobs, havde fået erfaring og kendte mere til vores økonomi og hvad vi kan overkomme 🙂

Bare fordi vores budget er udspecificeret, betyder det ikke posterne er urokkelige.
Jeg er da ret sikker på, at selvom man kun nedfører de sædvanlige budgetudgifter, betyder det stadig at man jævnligt giver gaver, skal til frisøren osv. Det er bare skjult under “diverse” eller hvor nu.
Det er udelukkende for vores egen skyld, de ting er kommet med i budgettet for jo mere overblik, jo letter er det for os at se hvor vi kan spare.
Det betyder ikke posterne er urokkelige, ikke mere end hos de folk der bare lader være med at udspecificere noget beløb for dem 🙂