#170826
Anonym

Det er noget vrøvl at man er tvunget til at være med i en fagforening!

Jf. lov om ændring af lov om forsamlings- og foreningsfrihed fra 2006 blev fagforeningstvang forbudt i Danmark. Dette var en direkte konsekvens af en EU dom.

Der er derfor ingen steder – hverken i det offentlige eller private, hvor fagforeningsmedlemsskab er påkrævet. At det så visse steder kan være lidt besværligt i forhold til kollegarerne at stå uden for, det er noget andet! Men på BUPL-området er det ganske uproblematisk at stå udenfor.

Dernæst så lad mig tage fat i de lejlighedsvis arrogante og forvrøvlede påstande om at et par på pædagogløn ikke kan købe hus.

I virkelighedens “kreditverden”, og den kender mange af jer skribenter tydeligvis ikke meget til, så kan et par der har ca. 28.000 udbetalt pr måned i mange tilfælde sagtens købe en bolig til 1,2-1,8 mio. kr.

Men det kræver altså vel at mærke, at der er prioriteret på en fornuftig måde. Og her må man bare sige, at når man for det første prioriterer at have en forholdsvis ny bil (som ifølge standardberegninger koster 4.000 kr/md alt inkl.) og dernæst afsætter et pænt beløb til tant og fjas efter at man har specificeret forbruget af rådighedsbeløbet ned en detalje der vist aldrig er set lige på Mybanker, ja så kandiderer man altså ikke til at kunne købe bolig!

Henset til kreditgodkendelsen, så er det for øvrigt en god ide at købe boligen før man får børnene. Til barn nr. 1 skal der reserveres 2.500 pr måned af rådighedsbeløbet, hvilket i rundetal reducerer det beløb du kan kreditgodkendes til med 500.000 kr. (Okay, så ved jeg godt der er nogle børnepenge ol. der trækker den modsatte vej, men ikke desto mindre, så taler minimum 300.000 kr.). Barn nr. 2 bringer beløbet op på 800.000 kr.