#170824
Anonym

En mulighed for at spare lidt kunne også være at droppe fagforeningen, hvis i er med i sådan en? Det fremgår ikke direkte, men jeg syntes beløbene der er opgivet for A-kasse er ret høje, hvis det alene dækker A-kassen?

A-kasse SL kr 920,00
A-kasse BUPL kr 915,00

Nu er jeg selv privat ansat, så jeg er ikke klar over om man er “tvunget” til at være medlem af fagforeningen nogen steder i det offentlige, men hvis det ikke er tilfældet, ville jeg personligt droppe dem. A-kassen er en fin ide, som en lønforsikring, men fagforeningen er efter min mening en forældret tankegang nu til dags. Da jeg i sin tid spurgte dem hvad jeg fik for mit kontigent, var deres svar et mumlende “.. ehm.. medlemsblad og .. øh.. advokatbistand hvis du bliver fyret..?”. Fair nok, bladet læser jeg ikke, og en advokat kan jeg vist selv spare ret hurtigt op til, ved ikke at betale 500 kr om måneden til en fagforening. 😉

Nu skal vi imidlertid ikke dreje diskussionen over i en fagpolitisk retning, jeg syntes blot jeg ville nævne at det kunne være en måde at finde yderligere penge i et ret stramt budget. En mulighed for at spare mere endnu kunne også være at skifte til en af de “gule” a-kasser som ofte er billigere, men det afhænger selvølgelig igen af det fagpolitiske miljø på jeres arbejdspladser.