#170598
Anonym

Det er generelt set de færreste banker som har sat indlånsrenterne op på deres produkter.

Og generelt set kan man ikke forvente at få noget i rente på en konto som kun har frie midler stående, da banken ikke kan benytte sig af disse penge til investeringer, da de skal være en del af deres kapital reserve såfremt kunden ønsker at hæve pengene.

At du rent faktisk får noget på din konto er som jeg umiddelbart kan se er fordi du er pluskunde, eller hvad Nordea nu end kalder deres fordelsprogram, og er meget standard.

Men umiddelbart så snyder de ingen, de forsøger at drive en forretning, og at øge sin rentemarginal mellem udlån og indlån er helt normal.

Hvis du virkelig ønsker nogle renter på dine penge så bind dem i nogle statsobligationer eller realkreditobligationer, de næsten lige så sikre som at have pengene i banken, og de giver typisk højere procentsatser.

Snak med din rådgiver om at investere dine penge, han kender helt sikkert en masse produkter, og når han har lavet en investeringsprofil på dig, kan han/hun anbefale dig de rigtige produkter.

Men at have en større sum penge stående på en fri konto, er jo kun for fjolser, eller folk som skal bruge pengene når som helst, og så kan man heller ikke forvente det store afkast heraf.