#170422
Anonym

Så tilbage til emnet..

Banken har opsagt dit lån til øjeblikkelig indfrielse. Det kan du naturligvis ikke betale.
Du vil derfor ryge først til Inkasso og derefter i RKI og tilsidst i fogedretten. Så kan du lave en aftale derinde. Det tager nogle måneder før det kommer så langt. Det er lidt som det er, når man ikke overholder betalingsordningen går det simpelthen den vej.

Hvis du beholder din nuværende bank kan du regne med at de tager alt hvad der går ind på kontoen og ingen regninger bliver betalt. Du skal derfor have en anden bank og en anden lønkonto. Derfor går du ind i din nuværende bank og beder dem om at opsige din Nemkonto. Derefter går du ind i en anden bank og beder dem om at oprette en Nemkonto. Det har du så krav på da du ikke længere har nogen og det kan de ikke sige nej til. Hvis de gør det, så få det skriftligt og send en klage ind til pengeinstitutankenævnet.

Bemærk, at banken måske har et gebyr for at oprette en sådan konto og de såvidt kan nægte at udstede nogen former for kort til dig og du må hæve ved kassen istedet. Du kan heller ikke nødvendigvis få PBS så du får en pæn stak girokort istedet.

Og diskussionen omkring Nemkonto som den her tråd udviklede sig til var netop hvad du spurgte om – hvorvidt det var et retskrav at kunne åbne en konto i en anden bank. Det er det kun hvis du ikke har en Nemkonto. Hvis du har en, skal du opsige den (lukke kontoen) eller kontakte dem hos Nemkonto.dk for at få den opsagt så du kan oprette en ny konto hos en anden bank. Det har du så krav på jf § 19 i god skik bekendtgørelsen, at et pengeinstitut ikke uden en individuel og saglig begrundelse kan nægte at oprette en almindelig indlånskonto/NemKonto.