#112178
Anonym

Hmmmm, lad os lige slå en ting fast, RKI laver ikke kredit vurdering. Du kan stå som dårlig betaler eller ikke være i deres register. Der er 2 muligheder ved RKI hvis du altså er der, der er det åbne system som kan ses af alt og alle hvis man betaler for denne service eller du kan stå i det lukkede system som typisk kun kan ses af den virksomhed der har indberettet dig.
Hvis en finansieringsudbyder afviser dig grundet en registering grundet RKI skal dette oplyses, med navnet på den virksomhed der har inberettet dig.
Det finansieringsudbyderne typisk kigger på er ikke nødvendigvis din indkomst, men mere stabilitet i livet, herunder:
Hvor mange år har du haft din nuværende bank
Hvor lang tid har du haft din nuværende bopæl
Hvor lang tid har du været i en akasse
Hvor længe du haft samme arbejdsgiver

En havde fået et afslag på et Kash kort. Jeg vil tro at det skyldes mange skiftene bopæle. Hvis du har mange skiftene bopæle inden for en given periode er du et usikker kort.

Bankerne ville så godt springe til med penge. Det kan vel ikke komme som den store overraskelse da jeg formoder de har en smule sikkerhed i boligen, man har måske sin lønkonto i banken og måske også en pensionsordning. Samlet set har banken mere “fat” i kunden end et finansieringsselskab da de på ingen måde har nogen form for sikkerhed i andet end det du vælger at fortælle dem.

Buttom line er at kreditvurdering af kunder er en støre videnskab hvor der virkelig tjenes store summer af penge, da et dårligt vurderingsværktøj kan koste en udbyder rigtig mange penge og omvendt hvis værktøjet er godt kan sikre udbyderen minimale tab.

Husk på i Danmark har man ingen mulighed som at registresammenkøre oplysninger, som man kan i Sverige.