Forside Fora Privatøkonomi Lønkonto – hjælp ! Lønkonto – hjælp !

#170370
Anonym

Jeg skrev i forbindelse med en anden diskussion herinde direkte til finanstilsynet og spurgte ind til dette her emne. Det korte svar er: Ja, de kan godt nægte det på den baggrund at du allerede har en Nemkonto. MEN du kan opsige den Nemkonto du allerede har, og dermed er det nye pengeinstitut forpligtiget til at oprette en almindelig indlånskonto uden andre faciliteter tilknyttet til dig.

Så for at svare på dit spørgsmål, opsig din nemkonto i din nuværende bank og gå dernæst ind i den nye bank og få oprettet en konto. Så SKAL de.

Herunder følger mit spørgsmål og uddraget fra den mail jeg modtog som svar fra finanstilsynet:

————————-
Hej,

Jeg har et spørgsmål om hvorvidt man har retten til en enkelt Lønkonto på tværs af alle banker eller om det skal forståes mere bredt og at man altid har retten til at få oprettet en almindelig lønkonto uden andre ydelser i en anden bank.

For at stille det lidt enkelt op:

Såfremt man har en Nemkonto i Bank X, og derefter går ind i Bank Y har man så ret til at Bank Y opretter en Lønkonto uden andre faciliteter tilknyttet eller kan de nægte det på den baggrund at man allerede har en Nemkonto i Bank X? Endnu videre kan Bank Y kræve at man tilknytter sin Nemkonto til den pågældende konto man ønsker at få oprettet?

—————————————

Uddrag fra den mail jeg modtog idag – resten var paragrafskubberi:

—————————————

“Der er ikke pligt for det enkelte pengeinstitut til, at knytte kreditfaciliteter eller andre ydelser til indlånskontoen. Formålet bag reglen er, at alle lønmodtagere eller modtagere af offentlige ydelser har mulighed for at få en indlånskonto, idet de skal have en sådan for at kunne modtage løn og andre ydelser her i landet. Det vil sige, at hvis man som privatkunde allerede har en NemKonto i et pengeinstitut, så kan et andet pengeinstitut godt nægte at oprette en NemKonto. Man kan dog opsige sin NemKonto i sit nuværende pengeinstitut, hvorefter man vil være berettiget til en NemKonto i et andet pengeinstitut.”

Med venlig hilsen

Andreas Korsborg

Fuldmægtig, cand.jur.
Kontor for forbrugerspørgsmål og finansielle formidlere
______________________________________________