#103830
Michael

Jeg er sådan set enig med dig, men der er også én ting mere som undrer mig, nemlig mange menneskers indstilling til det at låne penge i det hele taget. Alt for mange bruger penge de ikke har, når det overhovedet ikke er nødvendigt. Er det f.eks. nødvendigt at låne 10-15.000 til et nyt fjernsyn og anlæg? (til 20% i rente) Kunne man ikke nøjes med 4-5000 og så betale kontant? Hvad med at prøve at spare pengene op?

Er det virkelig nødvendigt at låne 200.000 til en bil?? Kunne man ikke nøjes med mindre eller vente til (de fleste af) pengene er sparet op?

Det hænger nok sammen med, at det er alarmerende let at låne penge idag. Diverse firmaer står på nakken af hinanden for at låne penge på folks glatte ansigt. Danskerne er idag et af de mest forgældede folkefærd, hvilket kun kan få katastrofale følger for mange, hvis renten stiger blot nogle få procentpoint.

Det gode gamle motto “sæt tæring efter næring" er faktisk slet ikke nogen dum leveregel.

Mange vil måske argumentere imod dette ved at sige “Jamen, så får jeg da aldrig en ny bil/tv/vaskemaskine osv.". Til det kan jeg kun sige, at det netop beviser, at man ikke kan sætte tæring efter næring, for hvordan skal man betale afdrag+renter+gebyrer, hvis man ikke er istand til at spare afdragene op alene?

Det er korrekt at mange mennesker havner i RKI uforskyldt, men hvis man nu sørger for IKKE at låne flere penge end absolut højst nødvendigt når økonomien er god, ja så står man jo langt bedre hvis man pludselig havner i skilsmisse/arbejdsløshed eller lignende.