Forside Fora Privatøkonomi Hvordan fungerer huslån? Hvordan fungerer huslån?

#170276
Anonym

Tak for uddybelsen, vil gerne høre lidt nærmere om fx Nordea, da de også virker interessante for mig.

* Er det ikke altid en økonomisk fordel at betale banklånet af først? Synes altid man hører, at det er dét der har en høj rente, selvom lånet er lille. Også derfor det jo kan strækkes over 30 år. Forstår ikke ulemperne ved afdragsfrihed, er det kun hvis man så ikke bruger de ekstra penge på at betale huslånet i banken af?

* Det med at medregne skatten… Ved godt det giver en fordel, men det er med vilje, jeg ikke regner med nettobeløb og sådan, for vil hellere have den buffer 🙂 Ligesom der også altid i økonomi dukker uventede udgifter op, er det rart ikke at have talt alle indtægter med.

Har du selv Nordea eller kender du det lidt? Her er min netbankstruktur:
– Lønkonto, som pengene går ind på.
— Herfra overføres automatisk til en mini budget konto(“ikke-pbs” udgifter såsom frisør, mobil osv)
— Der overføres også til en opsparing (uforudsete udgifter, min egne opsparede penge, bilreparation osv)

Tilbage på løn står penge til mad, efter jeg manuelt har overført overskynde til uforudsete udgifter eller andre ting, vi vil købe.

Min kæreste har så:
– Lønkonto, der overfører fast beløb til budgetten
— Budgetkonto: Alle vores pbs aftaler betales herfra.

Tilbage på løn står så hendes lommepenge og ikke andet.

Det fungerer for os, giver et rigtig godt overblik. Naturligvis kunne vi samle lønkonti, gør vi når vi kommer i samme bank engang.

* Men vil jeg stadig kunne gøre dette i Nordea? Eller er det én bestemt konto, alle pengene skal stå på, for at blive trukket fra renterne?

* Er realkreditlånet en del af Nordea også, så når kun reallånet er tilbage sparer jeg stadig renter for det jeg har stående på mine konti?

Tak for din tid og I andres… 🙂