#170256
Anonym

Ja gratis var nok ikke helt det rigtige ord. De betaler op til 0,2% af indlånsmassen årligt. Under alle tilfælde så er staten stadig endelig garant overfor indskyderfonden hvis bankernes præmie ikke skulle dække tilstrækkeligt. Det er altså en garanti som ingen andre brancher får, og dermed statsstøtte.

@test:
Selvfølgeligt er bankpakken isoleret set dyr for bankerne. Alt andet havde været en decideret skandale. Hvis der fandtes en bilforsikring som var gratis sålænge man ikke lavede skader, og blot kostede f.ex. 20% ekstra i år hvor du lavede en skade, så ville det stadig være en super forsikring for kunden selvom den i skadesåret var “dyr”. At staten leverer en sådan pakke til bankerne er og bliver statstøtte. Man skal altså kalde en spade for en spade, uanset om støtten samfundsmæssigt i sidste ende er fordelagtig.

Iøvrigt er jeg enig med Prasmus og HrBentzen omkring folks ansvar vedrørende bankprodukter. Sålænge der er en chance for at opnå det mål banken stiller i udsigt så er det ens egen ansvar at se på hvad man køber, og lade være med at ophøje sælgerens ord til lov. Det gør man heller ikke hvis man køber en bil eller et hus. Jeg græder meget tørre tårer for folk der har tabt penge på strukturerede produkter.