#170254
Anonym

krikke, tak skal du have 🙂 Den giver et fint, simpelt estimat.

Experi, jeg ved godt der er mange muligheder. Men det vigtige for mig er ikke så meget den helt præcise pris, men bare ca udfra et basalt, normalt lån. Eller et tilfældigt, det vigtige er bare at få eksempler.

I mine øjne virker det som en stor fordel med afdragsfrit, så længe man betaler banklånet hurtigt af og så betaler ekstra af på real kreditlånet. Da banklånet er så relativt lille, men trækker så mange renter alligevel.
Men omvendt nytter det jo ikke nmoget at tage afdragsfrit for sjovs skyld, det er jo dyrt i renter. Det skal være for at banke banklånet ned.

Jeg håber lidt, jeg som med mit billån kan betaler ekstra af. Det er bankmedhjerte kun glade for, ingen gebyrer ekstra!

Jeg har ikke brug for at regne penge til husforbedringer med, kun de omkostninger der er ved at have et hus/låne penge til et hus og hvad det månedligt er.
Havde ingen idé om, hvorvidt et huslån på 1.500.000 ville koste 14.000 månedligt, eller 6.000 (bank og realkredit i alt). Derfor havde jeg brug for et nogenlunde billede.

thsv, jeg sidder altid 30 sek og tænker over, hvad det lige hedder. Udkast, udbetaling eller hvad nu, hehe. Det var hvad jeg mente, ja. Tak.
Dvs at et 1,5 mio huslån bliver til:

7.200 kr real + 2.000 kr bank, altså omkring de 9.200 kr. Med alle afdrag.

Vælger jeg så den afdragsfrie udgaver, bliver det til:

5.700 kr real + 3.500 kr bank, altså igen nøjagtigt det samme. Forskellen er så, at efter 10 år er der ingen banklån der trækker renter. Det er der fordelen viser sig, ikke?

Hvis vi vælger Nordeas tilbud (som jeg i forvejen finder tiltalende, da det ikke ødelægger fordelen ved at spare op mens man har huslån), kan man gøre som du og efter banklånet er betalt af, stadig spare op fremfor at betale ekstra af på realkreditten og skulle betale diverse omlægningsgebyrer for dette. Medmindre et reallån ikke kan indgås gennem Nordea, så det ikke tæller med i den samlede balance?
Hvis banklånet er betalt af, skylder jeg jo ikke Nordea noget som sådan, og så nytter “sparer” jeg jo ikke noget ved at have en opsparing fremfor at betale ekstra af på realkreditten?