#170204
Anonym

Selvfølgelig er indskydergarantien statsstøtte. Risiko har en pris, og indskydergarantien er en gratis forsikring af forretningen over for deres kunder.

Jeg sælger f.eks. et IT service produkt. Når mine kunder skal vælge om de vil købe mit produkt, så vejer de så sandelig prisen op mod den risiko der er for at jeg går rabundus indenfor den periode de ønsker at bruge produktet. Derfor skal jeg sætte min pris (og dermed fortjeneste) så lavt at beslutningen er nem for dem. Hvis denne risiko blev fjernet af staten ved at de f.eks. garanterede at de overtog service forpligtigelsen, så ville jeg kunne tage en helt anden pris for mine varer. Ergo statsstøtte.

Ligeledes er bankpakkerne også statsstøtte, omend i noget mindre grad. Ikke for selve pakken og dens umiddelbare pris, men fordi staten har vist at de tillader bankerne at gå efter højere gennemsnitsforrentning og risiko i deres daglige handler uden at de skal tage den ultimative konsekvens ved fallit. De får kun et rap over fingrene i form af et midlertidigt lån til højere renter. Pakkerne er kun kommet *efter* bankerne selv har fejlet. Det er ikke en forsikringsordning som de har skulle betale for i de gode tider.