#170100
Anonym

Det er helt fint at du har et ApS. Det kan jeg ikke se noget problem i. Men når du snakker risikovillig kapital på en ny-startet virksomhed uden dokumenterbar indtjening og med et udviklingsforløb foran sig, så er det næppe i banken at du finder finansiering. Bankernes udlånsrenter giver dem ikke mulighed for at tjene nok på dig når risikoen tages i betragtning, og de er bestemt ikke meget for administrativt bøvl som vækstkaution (Trust me – I know). De tjener nemmere og flere penge på hr og fru Jensen med realkredit og budgetkonto. Ellers skal det være i stor skala og for store kunder.

Nej som iværksætter må man ofte søge andre veje. Og det er desværre sådan at usikkerhed koster kassen. I langt de fleste tilfælde bliver du nødt til at give andele. En investor kigger på din case og vurderer sandsynlighederne for afkast. Hvis der f.eks. er 50% for at du går på røven, og 50% for at det lykkedes så skal der nogle gevaldige renter på bordet hvis ikke du skal give anparter. Ligeledes er det ikke attraktivt for en investor at der kun er 1 ejer. Overvej hvordan du kan give investor en sikkerhed for sine penge, og vær ærlig om de risici der ligger i projektet.

Tag et smut forbi Amino.dk, som er et oplagt forum for folk i din situation. Særligt finansieringsforumet: http://www.amino.dk/forums/10.aspx

God vind!