#169910
Anonym

Hvis pengegaven er registreret i din søns navn eller kan blive det (bankkonto i hans navn) ved gave fra bedsteforældre eller lignende nært beslægtede kan du købe nogle lange obligationer i hans navn. Renterne vil så principielt være skattefri da han også har et personfradrag på 32.200,- u. 18 år.

Når han bliver 13 år vil han måske arbejde med aviser eller sådant men indtil da har han intet at bruge sit personfradrag til. (Unge skal normalt være 13 år for at må arbejde)

Gaven må dog ikke være fra forældrene da renter så beskattes hos forældrene.

OBS !!! Du skal ikke købe aktier eller aktiebaseredeinvesteringspapirer da udbytte aktieafkast og andet ikke kan dækkes af barnets personfradrag. !!! OBS

Obligationsforeninger er generelt for dyre i administration.
Enten højrente konto i hans navn p.t. eller køb en god serie med udløb når han bliver 18 eller måske 20 – 25 for lidt løbende afkast/udtrækninger. Vælg en serie stående lån så du ikke for så mange udtrækninger og hele tiden skal geninvestere. Du kan evt. have et par år på højrentekonto og så købe obligationer når du mener at renten er på det rigtige niveau.

Også en super ide med en børneopsparing. Det er dog for dine penge 😉 Denne kan du så sætte i en puljeinvest med aktier da alt afkast er helt skattefrit indtil udbetaling. Sæt dette til 21 år.

I starten er det ikke så store beløb men universets mægtigste kraft er som bekendt renters rente og pludselig er det mange penge.

Min datter (14 år) børneopsparing er vokset til idag 70.000,- (Maks indskud er 36.000 med 3000 årligt)
Står nu fastforrentet for at sikre formuen.
Ligeledes er hendes forholdsvis små pengegaver fra da hun var lille også vokset til over 200 K som lige nu er fastforrentet indtil jeg syntes at der er tid til nogle høj rente obligationer.

I dag tjener hun selv lommepenge men skal spare lidt op og så sidder vi engang imellem og leger med % og obligationslister 😉