#112092
Emerpus

Ja, ud fra det du skriver, lyder det i mine ører som om du har fået korrekt rådgivning. Jeg kunne have fortalt ca. det samme, og det ville praktisk talt enhver kunderådgiver i den finansielle branche nok også.

Hvis man som dig betaler topskat kan penge fra et afdragsfrit lån indbetalt på en ratepension være en gunstig genvej til at spare op til at forsøde sin alderdom. Nogle taler om et decideret hul i skattelovgivningen. Mange benytter sig af det, men endnu flere kunne få glæde af det. Du får nemlig fuldt skattefradrag af indbetalingerne på en rateprnsion. Den skattemæssige fordel afhænger dog af, hvor meget din skatteprocent lyder på, når du engang skal have udbetalt raterne. Det kan være svært at spå om, men chancerne for at du kommer til at betale væsentligt mindre end ca. 63% i skat som pensionist må formodes at være gode.
Dertil kommer, at du på en god pensionsordning med stor sandsynlighed vil få et større gennemsnitligt afkast af pengene, end det du betaler i rente for at have lånt dem.

Jeg vil dog nævne, at Nordea ikke er det billigste sted at være kunde, så personligt ville jeg vælge nogle andre produkter end dem de har på hylderne, men rådgivningen kan du i dette tilfælde ikke være utilfreds med.

En ægtepagt er et must hvis du vil være fair over for din kone i tilfælde af skilsmisse. Uden den vil hun nemlig ikke få glæde af pensionen, men vil stadig hæfte for lånet der er gået til indbetalingerne.