#169450
Anonym

Hej!

Det kan godt blive svært at få en bank med på det.

Her er nogle små fif som har hjulpet mig til at skifte bank 2 gange med forbrugslån på 125.000 kr. Det skal dog siges at det hele har været bankgæld, og ikke noget leasy, danaktiv eller lignende.

Det jeg gjorde var at jeg havde et budget med i banken, så kan de se at du har gjort dig nogle tanker om hvordan din økonomi skal se ud. Så kan de jo også se at dit rådighedsbeløb er stort nok til at betale 4.000 kr. hver måned. Det er det samme som jeg afdrager selv.

Gå ind på http://www.laaneberegner.dk og indtast lånebeløb og en rente på ca. 12%. Så kan du se i tabellen at det ca. vil tage 24 mdr. at få gælden væk. Denne skal du også tage med i banken, så de også her kan se at du har gjort dig nogle overvejelser over tilbagebetalingen.

– det sidste og mest vigtige er at du spiller med åbne kort, fortæl præcis hvordan situationen er og hvordan du havde tænkt dig at fremtiden skal se ud. Hvis du virker troværdig så kan det godt lykkedes.

For mig er det lykkedes at skifte både til Danske Bank og en lokalbank.

Til sidst skal det siges, at det hele selvfølgelig forudsætter, at banken mener at du har et stort nok rådighedsbeløb til at betale 4.000 kr. hver måned.

Jeg sagde også til banken at jeg gerne vil have en opfølgende samtale med dem ca. 6 mdr. efter skiftet. Så kunne de se at der var afdraget 6 x 4.000 kr. og helt ærligt der er ikke noget bedre end at se gælden blive mindre måned for måned og jeg er sikker på at banken har det på samme måde!

Held og lykke!

Hvis det ikke kan lykkedes kan du med 4.000 kr. til at afdrage med også hurtigt få gælden ud af verden, selvom det er ved meget højere renter. Så spænd ballerne sammen og få gjort noget, det vigtigste er dog at du nu har indset at der skal ske noget.