Forside Fora Privatøkonomi Kapitalpension – udbetaling/nyplacering Kapitalpension – udbetaling/nyplacering

#169218
Anonym

Nå men Halli Hallo jeg har før sagt til dig at jeg og Prior er to vidt forskellige personer der åbenbart tilfældigvis har nogenunde samme mening om mange ting , måske fordi det er den rigtige – hehe. Nej spøg til side. For en gang skyld stiller du jo et relevant spørgsmål. (I øvrigt mener jeg at Prior er lidt for sort/hvid men det er en nuance) 🙂 Som sidebemærkning fik jeg dig dog galt i halsen – at DU er sur på social nasserne var dog det sidste jeg havde ventet – LOL

Grunden til at man ikke skal paniksælge sine obligationer er at de altid vil blive udtrukket til kurs 100.! Uagtet at kursen i dag eller i morgen kan være meget lav kommer den ud til 100 (modsat aktier der er mere matemaisk chancebetonet). Så står man ikke og mangler penge så behold. Der er løbende udtrækninger og da mange konverterer eller opsiger lån ved salg eller lign er der selv på lange serier flere udtrækninger end der skulle være rent afdragsmæssigt. Ovennævnte er meget kortfattet og der er flere facetter. Nå i øvrigt er dette en medvirkende årsag til at man ikke skal investere i obligationer i investreringsforeninger da de ansatte sidder og “vender” papirerne. Obligationer beholder man til udløb (læs udtrækning) eller skulle man have købt kortere varighed/løbetid. Kommer kursen dog meget over 100 – sirka 105-106 bør man sælge da låntagerne begyndr at konvertere til kurs 100 – men det er en anden snak 😉

Da spørgeren ikke er i akut pengemangel og kan få sin kapitalpension deludbetalt er det mit råd cirka at hæve renter og udtrækninger pr. år.

Hvis spørgeren derimod hævede hele pensionen, betalt 40% (evt. 25%) skat og derefter skulle geninvestere pengene vil denne lide et unødigt tab der ellers helt sikkert kan undgåes.

“”Som altid er det mange forhold for den enkelte der skal inddrages før end man kan komme med det bedste individuell råd. “” !!