#168934
Anonym

Snildt. Det er alt for højt 🙂

Og det er kimen til ulykken, at du indtil videre ikke ønsker at ændre “friheden til forbrug”. I skal have vendt forbrugsmønsteret 180 grader.

Om jeg kan give et hint ? Ja, nemt. Bliv rigere ved at leve som fattige. Vend hver femøre ! Der er “need to have” og “nice to have”. Barber “nice to have” ned til et absolut minimum. Identificer hvordan jeres forbrug fordeler sig i de to grupper.
Vær kritiske og selektive med hensyn til fremtidige indkøb.

Har I egentlig nogen målsætning med Jeres økonomi ? Hvordan regner du/I med, at Jeres samlede økonomi ser ud i december 2011, august 2012 eller marts 2013. Med andre ord, har du/I noget perspektiv med Jeres økonomi ? Regner I med at have formue om 2 år, hvis I fortsætter som hidtil ?

Det er tydeligt som sol fra en skyfri himmel, at med et lommepengeforbrug på 2000 kr/md, må der være en masse du/I kan gøre.

Jeg køber eksempelvis en rigtig dyr mal-selv kaffe i den helt eksklusive klasse. Et krus kaffe koster da 1½-2 kr, men jeg får alligevel den ypperste kaffe naturen overhovedet byder på og drikker rigeligt af den. Men jeg køber aldrig kaffe i byen, for det koster let 10-20 og 30 kroner for en ganske almindelig kop lavkvalitets bællekaffe. Dette blot for at illustrere hvor nemt det er at prioritere, at få udsøgte varer og spare en pokkers masse penge.
Du/I har sikkert andre ting I kan hive fat i og kigge på. Sandwichen fra DSB kiosken, hapsdog’en, ja hvad som helst. Mange nemme køb kan nemt give mange svære konsekvenser. 🙂

Håber du kan bruge noget af det.