Forside Fora Privatøkonomi Visa Dankort udskiftet med Mastercard Visa Dankort udskiftet med Mastercard

#168180
HJL

Gummisko har fuldstændig ret det er et mastercard debet du har fået selvfølgelig fristes man til at sige. Et almindeligt mastercard er altid koblet på en kredit som banken jo nok ikke mener du kan administrere efter denne “lille” fadesse.

Helt generelt vil jeg sige at det er en dårlig bank der blot spærre et kort uden advarsel, der er dog så vidt jeg ved ingen regler på området så du vil ikke få noget ud af at klage, andet end en presset filialdirektør der ikke gider spilde sin tid på små fisk 🙂

Hvis du ser det fra bankens synspunkt så har du faktisk taget bankens penge uden at få lov. Det må man ikke, det koster i øvrigt også overtræksrenter. Banken kunne have sendt dig en rykker med gebyr på 100 kr. dem har de nok sparret dig for fordi de trodsalt er flinke mennesker. Såfremt du har netbank kan det faktisk være at du allerede har fået en sådanne rykker og at den blot ligger derinde elektronisk. I såfald er det lidt/meget pinligt at du hinger din bank ud på denne måde, så kontroller lige det inden du ringer afdelings chefen op ik?

Du mener så at du sagtens kan administrere et dankort, det har du nettop bevist at du ikke kan 2.000 kr. i overtræk er mange penge hvis man kun får udeboende su. Spørgsmålet er om det er første gang som du skriver eller om det er sket ofte indenfor de sidste par måneder. Et andet spørgsmål er om du hver måned hæver rub og stup kort efter den første, dit forbrugsmønster sender advarsels signaler til den rådgiver der skal vurdere om dit kort skal spærres, du skal rykkes, du skal kontaktes eller blot tilsendes et debet mastercard.

Du har behov for et kort der dur til internetkøb det er jo precis det et mastercard gør, jeg ved ikke om der kræves specielle gebyrer det tror jeg nu ikke tværdigmod er kortet sikkert ganske gratis.

Så hvis dit tidligere dankort var det eneste banken tjente penge på på dig så forstår man måske godt de ikke gider bruge mere krudt på det, men enig det er lidt skrapt.

Hvis eller når du skifter bank skal du dog nok ikke forvente at få et dankort før efter 3 måneders fast løn/su indgang og spørg evt. om en kassekredit på 5-10.000 kr. så undgår du ubehagelige spærringer af dankortet i fremtiden husk dog ikke at brug kreditten unødigt i hverdagen 😉