#167878
Anonym

Jeg gjorde det vist ikke klart at boligen ikke kommer til at koste mere end 400.000 kr. Så det er i den billige ende af markedet med håndværkertilbud 😉

Uanset, jeg svæver lidt imellem begge muligheder netop fordi som du siger, der også er udgifter ved at flytte, og evt. istandsættelse for ikke at nævne de der ting der altid dukker op som man ikke har tænkt over. Det ville være surt at skulle optage et halvdyrt forbrugslån for at kunne dække den slags og have betalt et meget lavt forrentet studielån af.

Samtidig vil jeg også gerne have et godt udgangspunkt både når jeg køber, og som en ekstra sikkerhed for mig selv og min egen økonomi. Jo lavere en restgæld jeg kan begynde med, jo mindre vil jeg også betale i renters rente af selvsamme beløb. Altså, hvis vi nu bare siger at jeg låner 300.000 istedet for 200.000 så vil jeg skulle betale 4.5% ekstra af de 100.000 hvis vi bare tager den rentesats. Det kan man så sammenligne med at have betalt studiegæld på 2.75% af istedet.

Jeg var nu også af den opfattelse at realkredit var lukket land eftersom beløbet er under 500.000 kr. Men jeg har ikke kigget så meget på mulighederne der, ej heller hvilken slags lån det skulle være. Det er heller ikke så relevant i forhold til hvordan markedet ser ud om 3 år. Der kan ske rigtigt meget indtil da.

Og ja, grunden til at jeg venter 3 år, er at jeg helst selv vil have en meget stor sikkerhedsventil med mig økonomisk før jeg går ud og køber ind – så jeg ikke ender i noget økonomisk rod på den ene eller anden måde. Men jeg har været lidt et, to med hensyn til den studiegæld kontra at spare op.