#167272
HJL

Hej igen

Besøg banken igen det vil jeg mene var en god idé.

Det du skal vide er at pensionselskabernes gebyr strukturer er pil-råden, det er meget svært at få et klart overblik over hvad man betaler i gebyrer og derfor vil det selvsagt være svært også for en uvildig at vurdere.

Gebyrer er en ting langt vigtigere er vel performence. Altså hvor godt klare de at forrente dine penge.

Jeg betaler glædeligt 10.000 kr. i gebyrer hvis de forrenter mine penge med en værdistigning på 10 % af mine aktier og obligationer hvert år indtil jeg skal have mine til den tid MANGE penge udbetalt 😀

Hvis du vil snydes mindst muligt (jeg går ærlig talt ikke op i dette jeg stoler blindt på at de gør det så godt de kan, hvis ikke de gjorde var de nok ikke overlevet så længe) er der ikke andet for end at du må i gang med at læse nogle nyheder om hvordan de forskellige selskaber klarer sig i forhold til hinanden. Dette bliver en hård opgave for det kommer jo igen an på hvordan din risikoprofil er… har du høj eller lav aktieandel osv.

Alle æg i en kurv er for mig at se flintrende ligegyldigt langt vigtigere er det at du følger med i hvilken fordeling de vælger for dig, så du undgår at ligge inde med ja et enkelt æg i dit depot. Men at spredde sig over flere selskaber giver jo blot mere administration og derved gebyrer.

Vedr. investering i mursten er jeg af den holdning og overbevisning, at hvis du er sikker på at finde et sted hvor du vil blive boende i min. 10 år så skal du ikke være bange for faldende huspriser og kan derfor nyde godt af at betale til dine egne mursten og ikke udlejers. Spørgsmålet er så om du er interesseret I alt det arbejde der følger med som ejer, jeg tænker på vedligeholdelse, studie af forskellige låneformer osv.

Der er egentlig ikke så mange begræber du skal have styr på. Men du er nødsaget til lige at læse lidt op på reglerne for de enkelte produkter der findes.

Der findes 3 slags pensionsordninger:
Kapitalpension
Ratepension
Livrente

Kapitalpensionen kommer ud som en sum til 40 % beskatning og kan laves om til endten en ratepension eller en livrente.

Mange har valgt en ratepension fordi den giver fradrag i topskatten. Ratepensioner kommer oftes til udbetaling i 10 eller 15 år.

De fleste offentlige ansatte får deres pension udbetalt som en livrente. Livrente er et dårligt ord for det har ikke en dyt med rente at gøre. Dem der har en livrente har lavet et “væddemål" med deres pensionsselskab. Grunden til jeg skriver sådan er, at hvis man har en livrente så får man penge fra den dag man går på pension og til man dør og heraf væddemålet. Man vædder selvfølgelig selv på at man lever længe og dermed får stor glæde af de årlige udbetalinger. Pensionsselskabet derimod ja de håber på at du snarrest muligt stiller træskoene og dør for så score de gevinsten.

Eftersom at vi alle levere længere og længere (ja de siger de kloge altså) så vil det være smart at have en del af pensionen som en livrente.

Der findes så forskellige måder hvorpå pengene bliver placeret:
Eget depot – puljeordning – kontant på en konto og forskellige afskygninger heraf.

Før vi kan give dig konkrete råd er du nødsaget til at skrive dine planer og drømme op for din seniortilværelse.

Jeg er af den holdning at det er tåbeligt at spinke og spare et helt liv for at spare op til pension og så ende som en sur gammel bitter m/k med en fed tegnedreng.

Hvis du er som de fleste så vil du nok gerne leve fedt de første 15 år af din pension for herefter at konstatere at NU, nu er du ved at være gammel nok til at nøjes med lidt mindre. Ja så vil en ratepension være sagen.

Andre igen vil gerne have 100.000 kr. udbetalt den dag de går på pension, jammen så er en kapitalpension jo lige sagen 🙂

Der er ingen hokus pokus i det her. Bankerne og pensionsinstitutterne snyder dig ikke med høje gebyrer og hvis de gør så kan du være sikker på at de gør det skjult så du ikke ligger mærke til det 🙁