Forside Fora Privatøkonomi fuldstændig uoverskueligt gæld. fuldstændig uoverskueligt gæld.

#167204
HJL

Hej Azus

Hvis du pga. sygdommen er mindre god til det med tal så kan du eventuelt søge hjælp i nogle af de gratis tilbud der findes.

Jeg har ikke selv erfaringer med dette og ved kun lidt om emnet fra TV 3 programmet luksusfælden. Her vil de sige noget i denne stil:

For det første opstil et budget over dine nuværende faste udgifter.
Skær det ind til benet…

23 år så kan du måske leve med at bo til leje på et enkelt værelse hos en ven og deles om de udgifter der nu engang tynger ethvert budget.

Alt efter hvor i landet du bor burde du kunne skaffe et nogenlunde værelse alt inklusive for under 4.000 kr.

Så skal du selvfølgelig også leve. Jeg har ikke de store erfaringer med at leve på et eksistensminimum men mad og tøj på kroppen skal man jo have så 2-3.000 kr. om måneden er vel minimum eller ?

Tilbage har du så til afbetaling, inden du når til afbetaling skal du selvfølgelig først lige klare alle renterne.

Du er nødsaget til at opstille den lange liste over alle kreditorer med:
1. skyldigt beløb
2. renten på lånet
3. løbetid

Herefter har du et bedre udgangspunkt at arbejde videre med. Der vil helt sikkert mangle nogle penge i dit budget, disse må du finde ved at tage ekstra arbejde.

Du kan jo prøve at kontakte dine kreditorer en af gangen for at høre hvad muligheder du har for at udsætte afbetalingen, stoppe rentetilskrivning, indgå forlig hvor gælden nedskrives til det faktisk lånte beløb osv. De fleste vil nok sige nej fordi du er ung og endnu ikke har vist vilje til at overholde dine forpligtigelser.

Jeg ønsker dig god vilje fremover!