Forside Fora Privatøkonomi erhvervs drivende partner søger billigeste låne mulighed erhvervs drivende partner søger billigeste låne mulighed

#166956
Anonym

Nej, du kan ikke forvente, at en bank blot låner dig 900.000 uden at du vil afbetale. En sådan bank får du nok svært ved at finde. Du har været ret så heldig, at du i første omgang fik en bank med på at du blot betaler når du har lyst. Der er ikke noget at sige til, at banken efter et stykke tid efterlyser nogle mere regelmæssige afbetalinger. De skal jo også forsøge at få deres penge hjem igen.

Alt afhænger dog af, hvor åbenlyst det er, at du har fat i noget helt stort her som ikke kan undgå at blive en kanon success. Hvis banken ved, at det ikke kan slå fejl så låner de dig gerne pengene mod at du så om nogle år betaler dem tilbage. MEN, da din nuværende bank ikke kan se, at pengene er stensikre så er spørgsmålet jo hvordan du overbeviser en ny bank om, at det simpelthen ikke er muligt, at det ikke går godt.

Bankerne ved jo godt, at der rundt omkring i landet sidder mange med en håbløs stor gæld skabt på grund af et mislykket erhvervseventyr – du skal bevise overfor dem, at du umuligt kan blive endnu en i rækken, at det er en guldåre du her har fundet.

Et eller andet siger mig dog, at du har levet lidt over evne. Du har en bil til en værdi af 400.000 – en brugt bil med den værdi har været ret så dyr fra ny. Var det virkelig nødvendigt? Var det den billigeste bil du kunne finde som matchede dine transport behov? Kan du evt. sælge den for 400.000, fratrække de 70.000 du skylder, købe en anden bil til 30.000 og så der få et overskud på 300.000? Dertil lægger du de 200.000 du selv har sparet op og så er dit lånebehov pludselig ikke længere 900.000, men kun 400.000. Nu ved vi ikke hvad du betaler for din andelsbolig, men hvis du kan finde en lejebolig for det samme beløb så kan du jo ydermere sælge den – og putte de 300.000 ind i projektet og så er du helt nede på at skulle låne 100.000.

Det er de spørgsmål banken også vil stille – og hvis de ser, at du har levet over evne uden at ville betale af på gælden; ja så kan du ikke låne mere. De vil samtidig se, at du selv tror så meget på det, at du er villig til at ofre. Disse ofre skal formentligt inkludere din dyre bil, da jeg ikke tror du kan overbevise nogen bank om at den var den billigste du kunne finde.

Hvis du kommer med den attitude, at du vil bevare dine luksusting og ikke tror så meget på din guldåre, at du vil ofre dem i et par år, hvordan skal en bank så kunne tro på det?