Forside Fora Privatøkonomi er der nogen der kender økonomicentret? er der nogen der kender økonomicentret?

#166550
Mor51

Alfredsmor bad om hjælp allerede i 2007, kan jeg se, men da emnet er et af de mest læste, vil jeg alligevel komme med mit råd, som (også) andre måske kan få glæde af.
Hvis jeg var endt i en økonomisk svær situation med et oprigtigt ønske om at gøre noget ved tingene, ville jeg nok starte med at henvende mig til Forbrugerrådets gældsrådgivning, som er gratis. De har en landsdækkende telefonrådgivning hver onsdag kl. 14-16 på tlf. 25560033 og også 4 centre i henholdsvis København, Odense, Aalborg og Esbjerg, hvor man kan henvende sig. De er bemandet med frivillige, ulønnede medarbejdere, som er uddannede eller studerende (f.eks. bankrådgivere, økonomer, jurister og socialrådgivere). Der er dog betingelser for at få rådgivning her: Man skal være gældsramt og have en lav indkomst og et lavt rådighedsbeløb.
Jeg faldt tilfældigvis over deres hjemmeside, men kender iøvrigt ikke noget til dem. Jeg kunne dog forestille mig, at man nok ikke skal regne med, at de vil gå ind og “styre” ens økonomi, men at det nok mere er “hjælp til selvhjælp”. Men hvis man er motiveret for at ændre på sin situation, kan man sikkert få mange gode råd og ikke mindst hjælp til at få overblik over økonomien (igen). Og så er det jo som allerede nævnt gratis.