#166536
Anonym

Hej MoneyDummy

Det er selvfølgelig altid individuelle hensyn der kan påvirke den generelle rådgivning, men det er klart at som udgangspunkt skal du anvende din opsparing til at indfri gæld. Dette skal du gøre fordi din rente på gæld er højere end den rente du modtager på din opsparing. Den ydelse du sparer når du ikke længere skal betale af på gæld kan du jo så istedet bruge til opsparing eller forbrug.

Med hensyn til omlægning af lånet fra fast til variabel rente, er dette et holdningsspørgsmål og man bør nok også stille sig selv det spørgsmål, om det er ikke er nu hvor renten er ekstremt lav at man bør låse sin rente, altså fast rente.

Man bør dog overveje at have afdragsfrihed på sit billige realkreditlån og anvende besparelsen til at afdrage hurtigere på dyrere banklån/billån.

Såfremt du vælger at skifte fra fast til variabel rente så har Realkredit Danmark et produkt der hedder T-lån, som er et rentetilpasningslån men hvor man istedet for at lade ydelsen variere med renten så lader man løbetiden varierer, det medfører sikkerhed for dit månedlige budget.

Med venlig hilsen
http://www.pantebrevsselskab.dk