Forside Fora Privatøkonomi Skift af arbejdsplads og dermed pensionsordning. Skift af arbejdsplads og dermed pensionsordning.

#165954
Anonym

Det er ikke korrekt, at pensionsselskabet altid investerer pengene i pensionsordninger – det sker kun hvis man har valgt en pension baseret på garanteret gennemsnitsrente. de fleste selskaber tillader – og ønsker – at kunderne selv investerer via markedsrenteprodukter, hvor man kan vælge mellem en række fonde, d.v.s. udvalgte investeringerforeningsprodukter. Det er kun pensionsselskabet, der kan fortælle, om du har mulighed for at flytte pensionsopsparingen til fx Nordnet og hvad konsekvensen er. Generelt er det en fordel at have så få pensionsopsparinger som muligt, da der på udbetalingstidspunktet skal betales et gebyr – i dag ca. 50 kr. pr. månedlig udbetaling fra ratepension. Så hvis du ikke kan flytte pensionsordningen til Nordnet, kan det bedst betale sig at flytte den til pensionsordningen i det nye ansættelsesforhold. At lade den stå som en fripolice koster et mindre årligt administrationsgebyr, der som regel kan dækkes af afkastet, men vælger man at fortsætte forsikringordningerne i fripolicen, så ædes pensionen stille og roligt op.
Man skal også være opmærksom på, at fortsættelse af en evt. invalideforsikring i et nyt selskab kan være en fordel, såfremt der skal indhentes nye helbredsoplysninger for at tegne en tilsvarende forsikring i forbindelse med det nye ansættelsesforhold.
Men har man interesse og lyst til at investere pensionen helt på egen hånd – risikoen er jo minimal, når beløbet er så beskedent – vil en flytning til Nordnet være den bedste løsning. Lige nu tilbyder Nordnet 1.000 kr. i bonus, hvis man overfører sin pensionsordning. At Nordnet ikke skulle være interesseret i pensionsordninger, hvor der ikke indsættes nye beløb, er fri fantasi og uden hold i virkeligheden. Jeg har selv 2 overflyttede depoter hos Nordnet, der er flere år gamle og hvor der ikke er indbetalt yderligere på, og det har aldrig givet anledning til gebyrer af nogen art.
Det koster 0.1% i kurtage at handle aktier i Nordnet (min. 29 kr. pr. handel) og det er den eneste omkostning, der er. Så lader man være med at handle, forsvinder der kun penge den første gang (og det dækkes så rigeligt af bonussen). Sæt fx alle pengene i Carlsberg, Novo Nordisk og Danske bank, eller køb LD invest danske aktier + LD Invest globale aktier, og lad depotet stå uden at handle, så vokser pengene stille og roligt (men husk at ha’ penge på kontoen til at betale PAL-skatten).
Nordnet har også såkaldte fonde, hvor man vælger fx 5 investeringforeningsprodukter at sætte sin pension i. Fondene er beregnet til løbende indbetalinger, hvor de indbetalte beløb er for små til egentlige handler, og Nordnet sørger for at investere pengene løbende i de valgte produkter. Denne service koster 1% af det indbetalte beløb. Det er rigtigt, at investeringsforeningerne også tager sig betalt, men det gør de jo uanset hvordan man bærer sig ad.