#165864
Forbrugeren

Det farlige i BRF er, at hvad sker der hvis de krakker. Ryger de i finansiel stabilitet eller gør de ikke. Hvis de gør, er det så kun bankdelen eller…?

Hvis de ryger i finansiel stabilitet risikerer man, at ende som en af de tilbageværende ca. 4000 kunder i Roskilde bank. Et sted, man ikke ønsker at være, med en tårnhøj rente og uønsket af alle andre banker, fordi man er blevet stempler som dårlig kunde.

Noget der taler for BRF er, at måske de øvrige realkreditinstitutter ikke ønsker, at BRF krakker og derfor hjælper dem. Et krak vil have ødelæggende effekt for de øvrige institutter, da det bliver stort set umuligt for dem, at sælge deres obligationer i udlandet.

De gælder bliver hverken større eller mindre ved et krak, men renten kan stige drastisk til f.eks. 10-12 %

Hvis det var indlån under 100.000 euro ville jeg ikke være bekymret, for så skulle man nok få sine penge igen, men ved udlån risikerer man, at blive fastlåst. Dette kan sagtens ske, hvis du låner penge andre steder, men nogle steder er bare mere risikable end andre. I øvrigt som det er nu, vil jeg decideret fraråde reallån hos BRF, da de både har markedet højeste bidragssatser og markedet laveste kurser på obligationer(= højeste renter).