#165798
Anonym

Hej.

For nu ikke at oprette en ny tråd, vil jeg fortsætte lidt i denne, hvis det er i orden.

Jeg og min kæreste, er nået en alder, hvor et huskøb er ved at komme på tale. I den forbindelse har vi haft flere samtaler med banken.
Den første samtale fandt sted for 1 år siden. Hvor banken lavede en beregning på, hvad vi kunne låne for når min kæreste var færdig uddannet. Så ville vi havde en års indkomst på ca 550.000. Meget overraskende fik vi en tilbagemelding om at så ville vi kunne låne 2,2 mio…..!
For et par mdr siden talte vi så med dem igen, om hvad vi kunne låne på nuværende tidspunkt, hvor årsindkomsten er ca 360.000 kr. Det ville de ikke svare på, men ville havde en salgsopstilling. Fandt en salgsopstilling på 1,5 mio. Vi satte ikke forventningerne op om noget, men da hun så den, sagde hun det virkede meget sandsynligt vi kunne låne til det. Det kunne ikke lade sig gøre da hun så havde regent det igennem, rådighedsbeløbet (som skal være 8300 kr) var ikke nok. Fair nok. I den anledning havde vi igen bedt om, hvad vi så evt kunne låne for, hvis vi ikke kunne låne for 1,5 mio. Det måtte vi så rykke for et en ekstra gang før vi fik et svar. Til min overraskelse, var beløbet ufatteligt lavt! 540.000 kr var det beløb vi kunne låne.
Jeg synes, det lyder ufatteligt lavt!? Eller er det bare mig???

Der er nogle ting, der i mine øjne taler for vi burde kunne låne, men også nogle ting der selvfølgelig taler i mod.
Det der burde tale for, er at vi absolut ingen gæld har. Vi har ca 70.000 til at lægge i udbetaling på vores opsparinger. Samt min kæreste er færdig uddannet om ca 6 mdr.
Det der taler i mod, er at jeg PT er arbejdsløs og på dagpenge (for første gang i 10 år). Det har jeg været i ca sammenlagt 5 mdr i 2010, grundet nedgang i byggeriet.

Jeg er udemærket godt klar over, at det ikke vil være muligt at låne 1,5-2 mio når den ene part er på dagpenge. Men jeg havde måske regnet med ca 800.000 – 1.000.000 ville være en mulighed. 540.000 er jo en joke, det kan man stortset ikke købe noget for i denne del af landet.

Når jeg så tænker på, hvad vi betaler i den lejlighed vi sidder i nu. Her har vi en ren husleje (uden forbrug eller noget) på 4700 kr og ca 8000 til at leve for efter faste udgifter. Nu ved jeg godt, man muligvis ikke regner sådanne ting ud, så simpelt som jeg gør. Men i mine øjne, hvis man kunne lægge 4000 kr i et boliglån om mdr, vil det over 30år give et beløb på 1.440.000 mio…. Derfor synes jeg at 540.000 virker latterligt lavt…

Måske der er nogen der kan be- eller afkræfte om det er mig der er helt galt på den eller hvordan?

Med venlig hilsen