#165356
Anonym

Umiddelbart syntes jeg det er sundt med en debat om NemID hvori også DanID deltager, men den konkrete debat er for længst løbet af sporet.

Jeg bakker om ideen med et login system til de forskellige instanser inklusiv netbankerne og kan også sagtens tilslutte mig nøglekortet til en sådan løsning. Min indvending er blot at meningen var at det skulle kunne bruges fra alle komputere – også dem på netcafeerne og bibliotekerne – og det kan det jo ikke så længe der skal bruges JAVA. Samtidig er der mange Android telefoner det ikke virker på – netop igen på grund af JAVA. Og det er ikke et spørgsmål om en gammel telefon da det blandt andet inkluderer den helt nye og meget solgte Sony Ericsson X10 Mini Pro. Da jeg kontaktede deres support for at spørge om der var noget jeg kunne gøre for at kunne bruge det på den telefon lød svaret at, det mente de ikke der var basis for at arbejde videre på for der var vist ikke mange der kunne finde på at bruge det på en mobiltelefon. Det vidner for mig om, at de slet ikke følger med tiden.

JAVA løsningen skal droppes – og det kan sagtens lade sig gøre da flere banker med nøglekortet kørte uden JAVA. Den dag DanID beslutter at “alle komputere” også skal dække over bibliotekernes, netcafeernes og mobiltelefonerne så har jeg vist ikke flere indvendinger – udover, at sikkerheden skal være iorden – og den pågældende side hvor jeg bruger det skal naturligvis ikke have adgang til oplysninger fra andre sider hvor jeg også bruger det.