#165090
Anonym

Hej igen.

Nu har jeg læst lidt op på prioritetslånet. Jeg spurgte faktisk til rådgiver om man når man opretter realkredit eksempelvis kan deponere 20.000kr hvis man har lidt overskud, han sagde at vi ligesom er underlagt nogle faste terminer og ikke kan merindbetale hvis vi faldte over lidt ekstra kontanter. Vi kunne jo i den forbindelse med god effekt oprette 200.000 af lånet som prioritet og på den måde bruge det som du skriver som buffer, eller deponeringskonto for ekstra likviditet. Så ville vi jo uden gebyrer kunne indbetale mere og vores reélle renteudgift er jo kun forskellen af de to konti.

I dag tager Nordea 3800 for at oprette et prioritetslån og tinglysning koster 1400. Gad vide om man kan spare det ene tinglysningsgebyr når man opretter realkredit og prioritetslån samme dag hos samme ådgiver i samme bank? Renten for indestående og udestående er i dag 2,8% – er denne ikke variabel?

Men smart er det at vi kan lade vores eksempelvis 130.000 stå og så kun betale renter af 826.000. Selvfølgelig ville vi have en renteindtægt på de 130.000 hvis vi havde dem opsparet på almindeligvis, men jeg tror prioritets løsningen kan være en rigtig god idé for os.

Og jeg havde selv gået med tanken om at lave en personlig modregning mellem fastforrentet 5% mod F1 RTL og indsætte forskellen på en opsparing til hårde tider, men nu kan jeg da se at prioritetskontoen er lige til den slags.