#165082
HJL

Selv tak Martin…

Vedr. mellemfinansiering så ved jeg ikke hvad du kan forvente af vilkår, desværre.

Det lyder jo godt mht. at jeres andelsbolig kan blive solgt hurtigt så kommer mellemfinansieringsdelen ikke til at betyde ret meget – kr, øre messigt.

Jeg tro ikke du blander tingene sammen, jeg fik vidst bare udtrygt mig lidt klodset.

Du har ret det er IKKE noget man kan bruge til mellemfinansieringen. Det er noget du bruger til selve finansieringen af din lejlighed.

Vedr. Prioritetslånet;
Prisen på prioritetslån afhænger bla. af hvor stor en belåningsprocent du har.
Nordea belåner så vidt jeg ved op til 100 % og det gør Jyske også. DB op til 80 %.

Idéen med prioritetslån er, at du får en lønkonto med samme ”høje” rente som du betaler på dit prioritetslån. Nordea ligger vidst på ca. 2 %. Ved netop at have en konto med høj rente både på ind og udlån.

Når man som Jer har 100-130tkr. Man ønsker at have stående I buffer så tænker jeg at det vil være oplagt med sådan en løsning, hvor I låner eks. 200.000 kr. på et prioritetslån.

Hvis jeres liv skulle rammes af en midlertidig krise. Eller hvis I en dag stod og ville have en bil/ny bil så behøves I ikke kontakte banken for så har I allerede den mest optimale låneform til den slags.

Hvis I nu gerne ville have Jeres dagligøkonomi delt lidt op fra Jeres boligfinansiering så laver i prioritetslånet på en særskilt konto, væk fra jeres lønkonto, på denne måde kan I måske bedre få et overblik. Hvis I så står en dag og har sparet 20.000 kr. op på lønkontoen så sætter I dem blot over på den konto der modsvarer jers prioritetslån og vupti så har I betalt 20.000 kr. af på lejlighedden. Når I så får brug for dem ½ år senere så kan I frit hæve dem uden nogle dumme gebyrer til banken.

Det er smart!

Det er nemt!

Det er genialt!

Det er selvfølgelig også unødvendige udgifter at smide efter en smart løsning hvis I ikke mener I har behovet (det koster et gebyr at oprette en prioritetskonto OG i nogle banker en årligt % afgift – pas på dem!)

Jeg er enig i dine tanker og ord om rentetilpasningslån. Jeg har selv et f1 lån og tænker sådan her: I år har jeg indtil videre sparret fra de 5% fast jeg kunne få til de 1,2% variabel jeg fik: 3,8% – ja så er der lidt rentefradrag man skal regne med men, “give and take" så har vi sparet ca. 31.000 kr. og skal rentetilpasse til April hvor renten nok lander på 1,5-1,7% den faste ligger igen på 5% ja vi kunne have ramt 4% i mellemtiden men det gjorde vi ikke… næste år sparer vi således ca. 30tkr. Igen. Er vi så heldige at ramme endnu en lav rente i 2012 så har vi allerede næsten 100 tkr. I buffer på den konto. 🙂

Og IGEN med et lån på under en mill så skal du være super god og heldig hvis du skal konvertere på de rigtige tidspunkter (regn ikke med at banken klarer den slags for dig) og det skal gøres fra 5 til 7% før det giver en mærkbar reduktion i restgælden kontra de omkostninger der er forbundet med en konvatering, nåe ja eller: fra 5 % til 3 % – (uhh det kunne være have været dejligt med et lån på 3 % i 30 år) nå nok om det videre til lektielæsning 🙁