#165070
Anonym

Hej HJL.

Tusinde tak for din response på vores indlæg, det er rart at have uvildige friske øjne med på råd.

Angående Nordea, så er rådgiver ok på idéen med at vi køber inden vi får solgt andelen, men præcis hvor meget det kommer til at koste og os i renter og oprettelsesgebyrer ved vi ikke endnu. Det regner han lige på. Derfor er vi lidt interesserede i alle de produkter han eventuelt ikke hiver op af skuffen 🙂 – Hvad muligheder tilbyder en bank “normalt” gode stabile kunder i en tid som denne for mellemfinansiering? Jeg tænker: bolig kassekredit med 75-90% udnyttelse i en 3-4 måneders periode i omegnen 8 %, oprettelse 0 kr. og uden sikkerhed. Det er jo drømme finansieringen. Kan det gøres billigere? , Prioritet, hvad var det nu det var og hvor gavner det os i mellemfinansieringen, blander jeg ting sammen?

Jeg er lidt usikker på hvad prioritetslån går ud på. Ved bare det er 2 konti der skal gå op med hinanden på sigt. Hvad er det helt præcist du mener med “I kunne også overveje et prioritetslån på et par hundrede tusinde og så skyde den ekstra likviditet ind der, så har I også lidt at stå i mod med hvis I begge skulle ryge på støtten i en periode. ”

Vi er umiddelbart kun interesserede i at oprette realkreditlån, da det vi får for andelen dækker udbetalingen på 20 % og med kritiske øjne har vi 100.000 tilbage og med optimisme lander vi på 125-140.000 tilovers. Så vi håber selvfølgelig at den blir solgt hurtigst muligt, mægler har allerede købere som står i kø i denne forening, de bliver solgt med en måneds mellemrum for tiden og blandt andet derfor har vi valgt at sige “så er det nu at vi rykker videre”.

Vi er nye på boligmarkerkedet hvad gælder ejerlejlighed, så vi tager den med ro. En 3 værelses er fint til os de næste mange år. Min datter på 4 bor hos på deltid og får nu sit eget værelse, og vi regner med at kunne holde ud at bo der til omkring 2017-2018 hvor jeg formodentlig er færdig med studier og er i fast arbejde igen.

Angående realkredit så er jeg mere og mere keen på den korte rente, rentetilpasningen. Vi har råd som det ser ud nu på dagpenge, alt indregnet til maksimalt 5%, derudover så bliver det rigtig trangt og formodentlig uudholdeligt. Med renten i dag på 1,5% og måske 2% i 2013 og 3-4-5% i 2014-2015 så kan vi klare den en del år. Jeg forstår vi mister mulighed for omlægning da rentetilpassede lån altid indfries til kurs 100 og i øvrigt er inkonvertible i perioden indtil næste tilpasning?

Pft.

Martin