#164642
Anonym

@ Jesper (14) , General Prier:

Jeg kan godt forstå jeres argumentation. Jeg er på sin vis også enig: Den, der bruger en service, skal også betale for den. Kollektiv afstraffelse har aldig været vejen frem. Jeg vil så tillade mig at sætte spørgsmåltegn ved om gebyret tilsvarer den omkostning, der er forbundet med hævningen (incl kapacitetsomkostning), og om de banker, der råder over store filial- og automatnetværk, kunne tænkes at være ophavsmændene til gebyret – og om disse lukrerer lige rigeligt på deres konkurrencefordel. Det ændrer vel ikke på det faktum at gebyret er opfundet for at få de respektive bankers kunder til at agere efter et bestemt mønster (at få dem til at hæve i egne automater).

Når det er sagt, så er dråben i bægeret for mig at Nordea vælger at gå fra “den frække dreng i klassen” (hvis de nogensinde har været det) til at hoppe med på nu også den gebyrvogn. De indskrænker mine muligheder for at få fat i mine penge i forhold til tidligere – uagtet om andre banker har gjort det i evighder eller ej. Jeg er vel i bund og grund interesseret i at minimere mine egne omkostninger, og ikke bankens/de øvrige kunders. Dermed tager jeg vel udgangspunkt i, hvordan jeg får det billigst mulige produkt – og det sker vel for alle over en bred kam, der hvor man nu engang handler? Hvis du får tilbudt 200 kr i rabat på et dækskifte, så siger du vel også ja tak, velvidende at Hr. Hansen på den anden side af vejen får pålagt 200 kr for et olieskift på selvsamme værksted? Det må være devisen om gynger og karuseller – eller tager jeg fejl?

Så på bankens papir skal urentable kunders kapacitetsudnyttelse vel ikke finansieres af gode kunder, mens jeg på mit papir kan være fløjtende ligeglad, sålænge der er aktører i markedet, der tilbyder 0 kr i gebyr – Freerider eller ej, men det må være sådan markedet virker?

@ General Prier: Hvilket svar havde du selv forventet af et ukonstruktivt indlæg som dit? Du forholder dig slet ikke til mit oprindelige indlæg, ignorerer mine spørgsmål og foreslår sågar at jeg ændrer forbrugsmønster (hvis jeg var villig til det, så havde jeg tænkt mig om en ekstra gang, inden jeg skrev det oprindelige indlæg). Du formår sågar og gøre det i en sjældent set nonchalant tone. Men tak for de pæne ord omkring mine evner – ikke lige det, jeg vil associere med sober tone – men alligevel. En oprigtig tak skal der dog lyde for input på Basisbank.

Vh,
Jesper