#111574
Anonym

fk2001 udtaler sig om forventninger til kommende kurs- og renteniveau. Det vil jeg undlade denne gang og kun udtale mig om facts:

Du kender sammenhængen (når vi taler obligationer): Hvis renteniveauet stiger, så falder obligationskurserne. Hvis man VED at renteniveauet stiger, så er det en god idé at sælge (‘gå i kontant’) i en periode og så købe igen når renteniveauet er stabilt igen eller direkte falder – dvs når obligationskurserne er nået bunden og begynder at stige.

Men hvem VED det? Hvis du ved det og ingen andre ved det, så er du meget heldig og kan blive meget rig hurtigt. Hvis ALLE ved det, så er der ikke megen fidus, for så har obligationskurserne allerede indrettet sig efter det. ALLE kan jo heller ikke blive rige meget hurtigt.

Det fk2001 gør med sin udtalelse er at HÅBE (håbede) på at han ved (tror) en smule mere rigtigt end mange andre. Som lovet: Det skal jeg afholde mig fra at gøre mig klog på.

En lille bemærkning om obligationsbaserede investeringsforeninger:
Som nævnt følger obligationskurserne alle sammen det samme renteniveau (der kan være lidt forskel på ‘lange renter’ og ‘korte renter’). Det samme gælder obligationsbaserede investeringsforeninger. De har bare en lille ekstra ting: der kommer en ekstra-udgift på (0.53% af den samlede formue i dit tilfælde) til administration og bestikkelse af din bank’rådgiver’. Så næste gang du skal investere, så køb selv dine obligationer. De giver ½% mere i udbytte. Og da alle obligationer og obligationsbaserede papirer stort set følger samme op- og nedture, så er der ikke spor mere risiko forbundet ved det. Bare lidt større udbytte. Det burde være kriminelt at tilbyde kunderne obligationsbaserede investeringsforeninger indrømmer min investerings’rådgiver’ i forbindelse med gennemgang af depotet hos Nordea for boet efter min far. Næste gang han foreslår mig noget, så er det alligevel en ‘obligationsbaserede investeringsforening’ – men denne gang i hans ‘egen’ forening.

Du kan fx. selv købe direkte blandt nedenstående – 10-20.000 af hver så langt din pengepung rækker.

Jyske lange – 5 største poster:
2% Danm Skibsk. 2015
2% Nykredit 90 D 2009
4% Dansk Statslån st. 2010
2% Realkr. Danm. 10 D 2009
2% Realkredit Danmark 10 D 2011