#111572
Anonym

Der beregnes ikke længere efter metoden med 12 mdr á 30 dage (aka ‘Bankers’).
Nu beregnes efter faktiske kalenderdage. Brugere af BEC’c homebanking (meget stor del af regionalbankerne og fx Skandiabank og Northern Rock) kan se beregningen i detaljer på deres homebank.

Indsættes et beløb med valør 28. feb og hæves det 1. mar, så får du rente for een dag – om det så er for den 28. eller den 1., det er et godt spørgsmål.

Renterne TILSKRIVES så med mellemrum – een, to eller fire gange om året. Er der fx. helårlig rentetilskrivning, så kan der gå op til eet år før rentebeløbet selv begynder at blive forrentet. Du kan altså sagtens komme ud for at kontoen har stået i nul siden sommeren, men at du alligevel får tilskrevet renter 31.12. – hvis kontoen ophæves bliver der dog altid tilskrevet de sidste renter.

Der er en lille smule at tjene ved IKKE at overføre penge mellem to banker på en fredag (eller dagen før en bankhelligdag), for fra-banken holder op med at forrente om fredagen og til-banken forrenter først om mandagen. Eksempel: Renten (3%) af 1000 kr i 2 dage er 17 øre – mindre end du goder bukke dig på gaden efter. Hvis du sidder som Cash-manager i A.P.Møller, så er det dog sikkert nok større beløb – nok til at betale din månedsløn.