#164442
Anonym

Ahh jeg er nu rimelig sikker på at Dennis kan få lov at låne penge, han har jo hele livet til at tilbagebetale dem ! Om det så er fornuftigt, det kan jo diskuteres !

Jeg syntes egentlig det er fint nok, at købe en bil som studerende – det er jo sjovt og man kan få mange gode stunder med den 🙂

Er du ude eller hjemmeboende ? og har du sådan lidt mekanisk forstand på biler ?

10.000 kommer man jo ikke langt for, men det var faktisk hvad min første bil kostede..

Købte den for 10.000 % en fuld tank som sælgeren betalte. Det var en Peugeot 205 med 1.1 liters motor fra 1989 – ældre end min nuværende kæreste 😉

Det var en rigtig fin og dejlig bil “begynderbil” som jeg havde mange hyggelige stunder med. Jeg lavede selv alt arbejdet på den, dvs. skiftede bremser, startermotor, dele af det elektriske system, udstødning og køler.

Det var sjovt og sparede jo en masse penge på at lave det selv. Bilen stod i min mors navn, de har et gammelt nedlagt landbrug så bilen blev indregistreret som “Tredje bil – markbil” ansvarsforsikringen kostede kun 1.400 kr.

Men jeg syntes bestemt ikke du skal starte din voksentilværelse med at låne penge ! Det gjorde jeg selv og har måtte kæmpe flere år med gæld, jeg har formået at betale 8.000 om måneden på gæld – og det er ikke altid lige sjovt, når vennerne skulle i byen osv.

Hvis du er hjemmeboende går jeg ud fra at du får omkring de 2500 i SU og så en 2000 ? fra fritidsjob.. det giver så en 4.500 i alt. altså ca. 50.000 om året.

Forsikring, det er jo dyrt for en 18 årig – vil tro en 8-10.000 alene for ansvar med en mindre motor a la 1.4 – 1.6.

Så er der reparation eller reservedele, vægtafgift og syn, som vel også er en 5-10.000 per år. Så vil du nok også bruge minimum 1.000 kroner på benzin om måneden, det er så 12.000 om året. Kan du efterhånden se hvor jeg er på vej hen ?

Så hvis du vil have en bil skal du altså minimum af med, 28.000 per år. og så er der slet ikke medregnet afbetaling af lån & renter hvis du også vælger at låne penge for at købe en nyere/større/smartere bil.

Du kan selvfølgelig gøre det, men så er der altså ingen byture, nyt mærkevaretøj hver måned, biografture osv.

Det vil være meget federe for dig i længden, at undvære bilen nu og komme ud med en uddannelse og være gældfri, for derefter at kunne spare op til tingene og så købe dem. Det er også langt billigere, men tager selvfølgelig længere tid. Men du vil også føle det som langt mere fortjent.

Så kan du købe andelslejlighed efter endt uddannelse, efterfølgende ejerlejlighed, ny bil når jobbet og indkomsten tillader det og når du så når i midten af trediverne – så har du parcelhus, audi og en gravid kone 🙂

I stedet for lejelejlighed, 15-20 år gammel bil og skiftende forhold.

Håber du tænker meget over, hvorvidt du virkelig vil have dit behov opfyldt her & nu og gældsætte dig – i stedet for at få de mange behov du helt sikkert får i fremtiden opfyldt.

/Kasper