#164024
test

Der er vel flere problematikker i det her.

1. SKAT. Gaver er skattepligtige med få undtageler, nemlig gaver fra forældre til børn og sviger børn. Så det skal være en reel låne aftale. Derfor skal der udformes et gældsbrev og der skal være betingelse på lånet. IKKE nødvendigvis renter.

2. Hvad gør du hvis de ikke betaler eller kan betale retur? Det kan du naturligvis bestemme dig til at være liggeglad med, men det kan sommetider være betaling evnen ikke viljen der mangler. Hvordan forholder du dig f.eks. til hvis en af dem dør før du har dit udestående indfriet? I forhold til andre kreditorer eller arvinger er det også her vigtigt med et juridisk gyldig gældsbrev.

Hvis du betemmer dig til at gøre det mener jeg at have set at der findes standard gældsbreve formulere man kan bruge ved såkaldt familie lån. Måske var det en gid ide at fastsætte en rente på 0.5% bare så man ikke risikere at det bliver underkendt som et proforma lån og der med betragtet som en gave. Det burde så vidt jeg ved ikke være nødvendigt men det kan næppe skade.