#163890
Anonym

Banken har godkendt begge lånemuligheder – det skal også lige siges at mine forældre vil støtte mig et fast beløb om måneden. Desuden har jeg et sommerferiejob. Jeg har ikke noget ekstraordinært stort forbrug (vil betegne det som gns.) – der skal blot en del penge til at have ejendom som det fleste af jer sikkert er bekendt med.

Jeg er enig i at forældrekøb havde været at foretrække (bl.a. mht. til boligsikring), men dette kan ikke lade sig gøre af andre grunde.

Jeg er også blevet godt i tvivl mht. til F5 eller 4 % fastforrentet (afdragsfrit) – jeg har forhørt mig lidt omkring, og det virker som at det fastforrentede er mest anbefalet for tiden. Jeg kan som udgangspunkt også godt sidde med det fastforrentede, meeen det er klart at det altid er lidt bedre at have lidt ekstra på kistebunden hver måned. Dog tænker jeg også på at det fastforrentede lån nok vil stille mig væsentlige bedre når jeg engang vil sælge igen. Hvis det skal være det fastforrentede – har jeg i den forbindelse også overvejet at hvis jeg får svært ved at få enderne til at nå sammen kunne jeg tage et beskedent SU-lån. Man siger jo i øvrigt at de studerende bør udnytte denne gode lånemulighed der har – hvordan ser i på det?

På den anden side vil worst case ved F5 være at jeg mister de 200.000 (et prisfald på ca. 24 %) .. Det er selvfølgelig også mange penge, men jeg tror ikke at jeg ligefrem går hen og bliver insolvent. Man kan her i den forbindelse argumentere for at jeg da har brugt min opsparing mens jeg havde brug for den som studerende og derefter har udsigt til en god månedsløn. Det er dog klart at miste 200.000 ikke vil være nogen ønskesituation!

Mht. til prisen får man altså ikke meget ejerlejlighed i dag for 600.000 som jeg ser det. Det skal dog også lige siges at denne 1-V som jeg har kig på er 45m2 samt køkken og bad i hvert sit rum. Mht. til lejebolig er det ikke mit udmiddelbare indtryk at dette ville være meget billigere – det er desuden ikke altid lige nemt at få en lejebolig.

Tak for jeres inputs forresten.