#163310
Anonym

Det lyder lidt som om du først og fremmest tænker på at komme af med den del af gælden, der er registreret i RKI. Hvis det er tilfældet er det klart at alarmklokkerne begynder at ringe med hensyn til om det er for at kunne låne penge igen. Det kan du i din situation ikke pt. og derfor bør du først og fremmest gå efter at få gælden med den højeste rente betalt ud først.

Du skriver ikke hvor stor en del af gælden du er registreret for, men generelt får du mere end svært ved at få en bank til at overtage et stort lån hvis du ikke kan stille sikkerhed. Du har en udmærket indtægt, men vi kender jo intet til dine faste udgifter. Der er trods alt stor økonomisk forskel på om du betaler 3000 kr i husleje i Jylland eller 10.000 i København. Det du skal i gang med nu er at gå alle dine faste udgifter efter i sømmene. Kan du få en billigere løsning hvad angår kabel TV, telefon, internet osv? Jeg går ud fra, at du allerede nu har de billigste forsikringer til dit behov. Men det er alle dine faste udgifter du skal igennem og så sørg for at afdrage så meget som overhovedet muligt. Du skal nok en del ned i gæld før du kan finde en bank der vil overtage den.

Det vigtigste er at du udviser god vilje til at vil betale din gæld hurtigst muligt. Hvis du om et år kan vise, at du har skåret gevaldigt ned på dit forbrug og afbetalt de ekstra penge så begynder det straks at lysne. Jeg ved af erfaring at det at kunne fremvise en oversigt over hvad man har brugt pengene på gør bankerne gladere. Hvis den går et helt år tilbage så kan de jo også se at du i længere tid godt kan leve på et minimum.