Forside Fora Privatøkonomi Avis: Staten dumper Amagerbankens regnskab Avis: Staten dumper Amagerbankens regnskab

#163182
Anonym

Til Test – læs nedenstående artikel fundet på børsen.dk:

Bestyrelsen i den omstridte Amagerbanken har ikke nogen ansvarsforsikring, og det betyder, at de med hele deres formue står inde for, at tingene i banken er gået rigtigt for sig.

Det skriver Berlingske Business lørdag.

Ud af den 14 mand store bestyrelse er det kun de to medlemmer indsat af Finansiel Stabilitet, som ikke har noget at frygte, hvis det skulle gå helt galt for banken.

Dermed viser de øvrige medlemmer også, at de tror på banken. Det mener Caspar Rose, professor i børsret og corporate governance ved CBS.

“Jeg synes, at Amagerbanken skal skynde sig at melde ud til omverdenen og sige: Vi har ikke nogen ansvarsforsikring, og vi står inde for det regnskab. Det er et meget, meget stærkt signal at sende. Det er udtryk for mandsmod, det må jeg sige. Det er stærkt, at man vælger at sidde i en bestyrelse vel vidende om, at man kan blive hængt op på et meget stort personkrav,” siger Caspar Rose.

Caspar Rose forklarer desuden, at reglerne om bestyrelsesansvar er således, at bestyrelsesmedlemmer i princippet kan gøres personligt ansvarlige og risikere deres private formue.

“Bestyrelsesmedlemmerne risikerer at gå fra hus og hjem. Det gælder også de medarbejdervalgte. De har fuldstændig samme pligter og ansvar som de medlemmer, som er valgt på generalforsamlingen,” siger han til Berlingske Business.

Bestyrelsesformanden i Amagerbanken, N.E. Nielsen, ønsker ikke at kommentere bestyrelsens forsikringsforhold, men ifølge Berlingske Business’ oplysninger skyldes den manglende ansvarsdækning ikke glemsomhed, men det faktum, at bestyrelsen ikke mener, at der er behov for en forsikring.